Csokoládétorta liszt és tej nélkül, eperrel

Ez recept nagyon csokis, liszt és tejtermék nincs benne, így gluténmentes, laktózmentes – már ha igazi étcsokoládéból készítjük. Friss, érett eperrel az igazi! 🙂

Hozzávalók:

A tetejére:

Elkészítés: A lisztmentes csokoládéhoz az egész tojásokat nagyon habosra keverjük a porcukorral (vagy a nyírfacukorral), majd hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert darált mandulát.

A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.

Amikor kihűlt, a formából kiemeljük, tortatálra helyezzük.

A tetejére az étcsokoládét felkockázzuk, és vízgőz felett néhány csepp olajjal megolvasztjuk. A kihűlt csokitorta tetejére locsoljuk, majd megmosott, feldarabolt eperrel díszítjük.

Tipp: Érdemes jó minőségű étcsokoládét használni, ha azt szeretnénk, hogy glutén- és laktózmentes legyen a tortánk! A BlackBunny étcsokoládé (55%-os és 70%-os) pasztillák és fűszeres csokoládék garantáltan prémium minőségű belga gluténmentes csokoládéból készülnek!

Forrás: http://www.cookta.hu

Címkék: , , , , , , , , ,
Tovább a blogra »