Hozzávalók:
A tetejére:
Elkészítés: A lisztmentes csokoládéhoz az egész tojásokat nagyon habosra keverjük a porcukorral (vagy a nyírfacukorral), majd hozzákeverjük a gőz fölött vagy mikróban megolvasztott étcsokoládét. Beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert darált mandulát.
A tésztamasszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor kihűlt, a formából kiemeljük, tortatálra helyezzük.
A tetejére az étcsokoládét felkockázzuk, és vízgőz felett néhány csepp olajjal megolvasztjuk. A kihűlt csokitorta tetejére locsoljuk, majd megmosott, feldarabolt eperrel díszítjük.
Tipp: Érdemes jó minőségű étcsokoládét használni, ha azt szeretnénk, hogy glutén- és laktózmentes legyen a tortánk! A BlackBunny étcsokoládé (55%-os és 70%-os) pasztillák és fűszeres csokoládék garantáltan prémium minőségű belga gluténmentes csokoládéból készülnek!
Forrás: http://www.cookta.hu