Hozzávalók: (8-10 személyre)
1. lépés
Tojásokat kikeverem a cukorral, hozzáadom az étolajat. Sárgarépát kislyukú reszelőn lereszelem, az eddigiekhez adom, alaposan elkeverem. Dióból 10 dekát ledarálok, a maradék 5-öt pedig zacsiba teszem és klopfolóval darabosra töröm, mindkettő mehet a masszába. Beledobom a lisztet is és végül a fűszereket. Formába öntöm és 180 C fokon 30-35 percen át sütöm –a sütési idő nagyban függ a forma méretétől és magasságától. Tűpróba szükséges, a teteje rendesen megbarnul, de nem kell megijedni, a sárgarépa és a nádcukor az oka.
2. lépés
A tetejére ízesítés és díszítés céljából 10 dkg csokit melegítek vízgőz felett vagy mikróban 20 másodpercenként alaposan átkeverve. Az olvadt csokit a megsült és kihűlt tészta tetejére öntöm, a diót apró darabokra vágom és ízlésesen a csokira szórom.
Forrás: https://www.joy.hu/365suti