3 az 1ben édesség, hiszen azon túl, hogy fenséges desszert, szép csomagolásban gasztroajándéknak is tökéletes, illetve karácsonykor egészséges, házi szaloncukor is lehet ! 🙂
A dió nagyon értékes olajokat (omega-3) tartalmaz és gazdag élelmi rostokban, vitaminokban (E-vitamin tartalma magas) és ásványi anyagokban (vas, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, cink, réz, mangán, szelén).
Ez a desszert ízre pontosan olyan, mint a hagyományos zserbó. Tudjuk, a hagyományos zserbót sütni kell, viszont ezt nem és sokkal gyorsabban is elkészíthető! Nyers desszertnek is megfelel, az összetevők teljesen természetesek és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, továbbá tej,- tojás és gluténmentes! Nem kis hátránya, hogy szénhidrát tartalma is alacsonyabb.
Hozzávalók: (kb. 20 db golyó)
150 g darált dió
2 evőkanál vanília kivonat vagy késhegynyi őrölt bourbon vanília
1/2 citrom reszelt héja
250 g 70 %-os étcsokoládé (tipp: Blackbunny csokipasztilla)
2 evőkanál kókusz olaj
Elkészítése:
Kézi botmixer szükséges az elkészítéséhez. Az aszalt sárgabarackot, beáztatjuk 1-2 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. Miután beáztattuk az összetevőket összeturmixoljuk és éppen csak annyi vizet (amiben beáztattuk) öntünk hozzá, hogy turmixolni tudjuk. Ha túl lágy lett a massza akkor még adhatunk hozzá darált diót. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd vizes gézzel kis golyókat formázunk belőle. Az étcsokoládé bevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a golyókat hústűre szúrjuk és egyenként belemártjuk a csokoládé masszába. Tetejüket dióbéllel díszitjük és bonbon papírokba csomagoljuk. Hűtőben tároljuk a fogyasztásig.
Forrás: www.stylemagazin.hu