Ez a fincsi forró csokiöntet tökéletes friss gyümölcs (pl.: eper), kis fánk golyók vagy churros mártogatására! 🙂 Hmm
A csokiöntethez:
2 teáskanál kukoricakeményítő
5 dl tej
12 dkg minőségi csokoládé (pl.: Blackbunny csokipasztilla)
3 evőkanál barna cukor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet só
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval ízesítjük, majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik). Forrón mártogassuk bele a churrost, gyümölcsöt vagy fánk golyókra is öntethetjük egy pohárban.
Tipp: Rakott palacsinta tetejére csokiöntetnek is kiváló, ha a fahéj helyett rumot teszünk bele! Rétegezzük a palacsintákat sárgabarack lekvárral és darált dióval, majd a tetejét öntsük le az öntettel.
Egészségetekre! 🙂
Forrás: Fördős Zé a konyhában, Lunchbox kiadó 2015