Csokoládés trüffel

Készítsd el saját csokoládés trüffeled, mintha csak egy belga csokigyárban készült volna 🙂

Elkészítési idő: 20 perc

Adag: 40-50 darab

Hozzávalók:

200 g jó minőségű tejcsokoládé

100 g vaj

70 g tejszín (31 %)

50 g porcukor

2 kanál brandy

30 g finom kakaópor (a tetejére)

Öntsd a tejszínt egy edénybe , add hozzá a vajat és a cukrot. Állandó kevergetés mellett melegítsd közepes lángon, amíg a cukor és a vaj fel nem olvad. Ezután vedd le az edényt a tűzről, öntsd bele a darabokra tört csokoládét (csokipasztillát) és a brandyt. Folyamatosan kevergesd fakanállal, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Hagyd, hogy a folyékony massza lehűljön, majd tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy megszilárduljon. Öntsd a kakaót egy kis tálkába. Vedd ki a megkeményedett csokis masszát a hűtőből. Szedj ki belőle  egy adagot és két kanállal formázd golyóvá. Ezután forgasd meg a kakaóban. Fogyasztásig tárold őket hűtőben.

Tipp: A trüffelgolyókat kis papírkosarakba téve, becsomagolva saját készítésű ajándéknak is tökéletes 🙂 

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »