Készítsd el saját csokoládés trüffeled, mintha csak egy belga csokigyárban készült volna 🙂
Elkészítési idő: 20 perc
Adag: 40-50 darab
Hozzávalók:
200 g jó minőségű tejcsokoládé
100 g vaj
70 g tejszín (31 %)
50 g porcukor
2 kanál brandy
30 g finom kakaópor (a tetejére)
Öntsd a tejszínt egy edénybe , add hozzá a vajat és a cukrot. Állandó kevergetés mellett melegítsd közepes lángon, amíg a cukor és a vaj fel nem olvad. Ezután vedd le az edényt a tűzről, öntsd bele a darabokra tört csokoládét (csokipasztillát) és a brandyt. Folyamatosan kevergesd fakanállal, amíg a csokoládé teljesen fel nem olvad. Hagyd, hogy a folyékony massza lehűljön, majd tedd egy éjszakára hűtőbe, hogy megszilárduljon. Öntsd a kakaót egy kis tálkába. Vedd ki a megkeményedett csokis masszát a hűtőből. Szedj ki belőle egy adagot és két kanállal formázd golyóvá. Ezután forgasd meg a kakaóban. Fogyasztásig tárold őket hűtőben.
Tipp: A trüffelgolyókat kis papírkosarakba téve, becsomagolva saját készítésű ajándéknak is tökéletes 🙂