A csodás csokimousse
A franciák nagy kedvence, a nagyon elegáns, hihetetlenül selymes és krémes csokimousse. Igazi villantós desszert: pofonegyszerű elkészíteni, és mindig osztatlan sikert arat.
Csokimousse-t készíthetünk tejcsokoládéból és fehér csokiból is, de a klasszikus receptekben étcsokoládé az alap, méghozzá magas kakaótartalmú, jó minőségű csoki. Mivel kevés alapanyagra van szükségünk, fontos a jó minőség – ettől lesz igazán ellenállhatatlan a selymesen krémes desszertünk.
Csokoládémousse (alaprecept)
Elkészítés: A csokoládét kockákra tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt, majd levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat krémesre, habosra verjük a cukorral, majd a csokoládéba keverjük. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a csokoládékrémbe forgatjuk. Tálkákba vagy poharakba osztjuk, és a hűtőbe tesszük dermedni legalább 4-5 órára. Tejszínhabbal vagy gyümölcsraguval kínáljuk.
Az alaprecept természetesen variálható ízlésünk szerint. A csokoládét fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel, mézeskalács-fűszerkeverékkel, mentával, de akár egy kis csilivel is, ízesíthetjük valamilyen alkohollal, a rum vagy a whiskey mellett a narancslikőr (Cointreau) vagy a mandulalikőr (Amaretto) is jól illik a csokihoz. A selymes textúrát izgalmasabbá tehetjük, ha egy kis morzsolt kekszet vagy pirított mandulát, diót szórunk a tetejére, de akár egy kis gyümölccsel – meggyel, szederrel, ribizlivel, eperrel – is gazdagíthatjuk a csokihabunkat.
Tipp: A minőségi BlackBunny csokipasztillákból (55% és 70%-os étcsokoládé, tejcsokoládé és fehér csokoládé) készítve a csokimousset garantált a siker! 🙂
Forrás: http://www.cookta.hu/hir/a-csodas-csokimousse
képek: https://hu.pinterest.com
“Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy az oldalon megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, nem minden esetben a saját szerkesztőink tollából származnak, hanem utánközlések, ezért a cikk eredetijét a cikk végén, a “Forrás” címszó alatti linken találod meg.”