Omlósan tömény és játékosan fűszeres édesség, végtelenül egyszerű összedobni. Hétköznapokra, de akár ünnepi alkalmakra is kiváló süti, mert végtelen számban variálható az ízesítése és díszítése. Mascarponéval, tejszínnel és friss idénygyümölcsökkel is isteni, de étcsokival és magvakkal még jobb. Hozzávalók: (8-10 személyre) 2 db L-es méretű tojás (Tészta) 24 dkg nádcukor (Tészta) 20 dkg teljes… Tovább »
Csokis-diós répatorta
Omlósan tömény és játékosan fűszeres édesség, végtelenül egyszerű összedobni. Hétköznapokra, de akár ünnepi alkalmakra is kiváló süti, mert végtelen számban variálható az ízesítése és díszítése. Mascarponéval, tejszínnel és friss idénygyümölcsökkel is isteni, de étcsokival és magvakkal még jobb. Hozzávalók: (8-10 személyre) 2 db L-es méretű tojás (Tészta) 24 dkg nádcukor (Tészta) 20 dkg teljes… Tovább »
Ez a fincsi forró csokiöntet tökéletes friss gyümölcs (pl.: eper), kis fánk golyók vagy churros mártogatására! 🙂 Hmm A csokiöntethez: 2 teáskanál kukoricakeményítő 5 dl tej 12 dkg minőségi csokoládé (pl.: Blackbunny csokipasztilla) 3 evőkanál barna cukor 1 csipet őrölt fahéj 1 csipet só 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor A keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben….