BlackBunny Csokiblog

Csokoládétorta liszt és tej nélkül, eperrel

Ez recept nagyon csokis, liszt és tejtermék nincs benne, így gluténmentes, laktózmentes – már ha igazi étcsokoládéból készítjük. Friss, érett eperrel az igazi! 🙂 Hozzávalók: 6 tojás 10 dkg porcukor (nyírfacukor is használható hozzá) 10 dkg étcsokoládé 10 dkg darált mandula 5 dkg holland kakaópor 1/2 csomag sütőpor A tetejére: 10 dkg étcsokoládé pár csepp… Tovább »

Újabb csodaszer a konyhából: Szerecsendió

Bizonyára azt sokan tudják, hogy a szerecsendió jótékony hatással bír a szervezetünkre, de úgy gondolom, nem elég sokan! Ideje, hogy lerántsuk a leplet róla!     Mi is a szerecsendió?   A dió elnevezés ebben az esetben nem helytálló, csupán annyira, hogy a szerecsendió ugyanolyan kemény, mint az itthon is ismert dió. A szerecsendiófa hazánkban… Tovább »

Házi forrócsoki mixek

2 különleges forró csokoládé mix házilag 🙂 Díszes üvegekbe téve remek gasztroajándék lehet! 🙂                                                               *Kardamomos forró csoki mix: Hozzávalók:1 bögre kakaópor1/2 bögre étcsoki reszelék1/2 bögre barnacukor1/4… Tovább »

Rozmaring és étcsokoládé

A frissítő rozmaring és a kényeztető belga  étcsokoládé páratlan találkozása.                                                 Ezt a fűszeres kombinációt lehunyt szemmel fogyasztva, a csokoládéval gyakran párosított mentát juttatja eszünkbe, melynek oka  a rozmaring illóolaj (kámfor és… Tovább »

Csokoládés trüffel

Készítsd el saját csokoládés trüffeled, mintha csak egy belga csokigyárban készült volna 🙂 Elkészítési idő: 20 perc Adag: 40-50 darab Hozzávalók: 200 g jó minőségű tejcsokoládé 100 g vaj 70 g tejszín (31 %) 50 g porcukor 2 kanál brandy 30 g finom kakaópor (a tetejére) Öntsd a tejszínt egy edénybe , add hozzá a… Tovább »

Az egészséges Csokoládé

Vannak az életünkben olyan pillanatok, amikor szükségét érezzük, hogy kényeztessük testünket-lelkünket egyaránt. Ennek egyik „legédesebb” eszköze a csokoládé, amelyért milliónyian rajongnak már hosszú-hosszú évszázadok óta. A maják által felfedezett kincs mértékkel fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre, erősíti az immunrendszerünket és a gyulladás csökkentő hatású. A csokoládé mindemellett szellemileg is frissítő, hiszen nem csak a koncentrációnk javul… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!