2 különleges forró csokoládé mix házilag 🙂 Díszes üvegekbe téve remek gasztroajándék lehet! 🙂
*Kardamomos forró csoki mix:
Hozzávalók:
1 bögre kakaópor
1/2 bögre étcsoki reszelék
1/2 bögre barnacukor
1/4 bögre nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart belseje
3-4 kardamom
1/2 kk. cayenne bors
1/2 kk. szerecsendió
1 kk. fahéj
pici só
Elkészítés:
2 dl tejhez 2 evőkanál mixet adni és felforralni. Ízlés szerint lehet több cukrot is tenni bele.
*Mézeskalácsos instant forró csokoládé:
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé (70%-os kakaótartalmú)
5 dkg fehér csokoládé
8 dkg holland kakaópor
7 dkg tejpor
6 dkg gluténmentes étkezési keményítő
2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 vaníliarúd kikapart magjai
Elkészítés:
Az összes alapanyagot késes robotgépbe tesszük, majd addig turmixoljuk, amíg a csokoládé szinte por állagú nem lesz. Felhasználáskor 1 evőkanál forrócsokoládé-port, simára keverünk 2 dl forró tejben. Ízesíthetjük mézzel, cukorral, megszórhatjuk fahéjjal, kakaóporral, pirított darált magvakkal.
Tipp: Az egy adagos BlackBunny fűszeres forrócsokoládékat ajánlom azoknak, akik szeretik a minőségi, gluténmentes belga csokoládéból készült kézműves csokikat és a különleges fűszerezéseket a forrócsokoládék terén is! Cukormentes változatban is kaphatóak! 🙂 Forró tejben elkeverve felolvad és kész! 😉
Egy adagos BlackBunny fűszeres forrócsokik:
~Bazsalikomos tejcsoki
~Csilis ét
~Fahéjas tej
~Kardamomos fehér
~Levendulás ét
~Levendulás tej
~Mézeskalácsos ét
~Mézes Puszedlis tej
~Rozmaringos ét
~Szerecsendiós fehér
Cukormentes forrócsokik:
~Levendulás ét
~Rozmaringos ét
~Mézeskalácsos ét
Forrás: http://koskacukor.blogspot.hu/
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: