A frissítő rozmaring és a kényeztető belga étcsokoládé páratlan találkozása.
Ezt a fűszeres kombinációt lehunyt szemmel fogyasztva, a csokoládéval gyakran párosított mentát juttatja eszünkbe, melynek oka a rozmaring illóolaj (kámfor és cineol) tartalma.
A köztudottan egészséges 55% kakaótartalmú, gluténmentes, minőségi belga étcsokoládé és a jótékony hatású rozmaring találkozása különleges ízélményt nyújt és garantáltan magával ragad!
Cukorbetegek és speciális diétát követők figyelmébe ajánljuk a maltittal édesített, belga étcsokoládéból készült Cukormentes rozmaringos rusztikus törttáblánkat! 🙂
A rozmaring minden kolostorkertben megtalálható volt. A XIX. századi nagy német természetgyógyász, Kneipp, a rozmaringot kedvenc gyógynövényei közé sorolta vérkeringést fokozó tulajdonságai miatt.
A növény illóolajat (cineolt, kámfort), keserű-(diterpéneket) és cseranyagokat, flavonoidokat, triterpénsavakat, tartalmaz.
A rozmaring kiváló étvágygerjesztő, emésztést javító, frissítő, serkentőleg hat a központi idegrendszerre és fokozza a vérellátást. Ismeretes jó görcsoldó, baktériumölő tulajdonsága, de alkalmazzák menstruációs, változókori panaszok, vérkeringési zavarok esetén is. Fejfájás ellen szintén javallott. Illóolaja kiváló hajkondicionáló. Külsőleg illóolaját használják bedörzsölő szerekben fájdalomcsillapításra izom és ízületi panaszok esetén.
Megjegyzés: várandósság, szoptatás ideje alatt illóolajának alkalmazása nem ajánlott!
Forrás: www.gyogynovenyhatarozo.hu
“Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy az oldalon megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, nem minden esetben a saját szerkesztőink tollából származnak, hanem utánközlések, ezért a cikk eredetijét a cikk végén, a “Forrás” címszó alatti linken találod meg.”
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: