BlackBunny Csokiblog

3in1 egészséges, diétás zserbógolyó

3 az 1ben édesség, hiszen azon túl, hogy fenséges desszert, szép csomagolásban gasztroajándéknak is tökéletes, illetve karácsonykor egészséges, házi szaloncukor is lehet ! 🙂

A dió nagyon értékes olajokat (omega-3) tartalmaz és gazdag élelmi rostokban, vitaminokban (E-vitamin tartalma magas) és ásványi anyagokban (vas, magnézium, kalcium, kálium, foszfor, cink, réz, mangán, szelén).

Fittanyuka-zserbogolyo_720b390f33848faab4b7ba4e9bac0dd8

Ez a desszert ízre pontosan olyan, mint a hagyományos zserbó. Tudjuk, a hagyományos zserbót sütni kell, viszont ezt nem és sokkal gyorsabban is elkészíthető! Nyers desszertnek is megfelel, az összetevők teljesen természetesek és nem tartalmaz hozzáadott cukrot, továbbá tej,- tojás és gluténmentes! Nem kis hátránya, hogy szénhidrát tartalma is alacsonyabb.

Hozzávalók:  (kb. 20 db golyó)

150 g aszalt sárgabarack (kén-dioxid mentes)

150 g darált dió

2 evőkanál vanília kivonat vagy késhegynyi őrölt bourbon vanília

1/2 citrom reszelt héja

250 g 70 %-os étcsokoládé (tipp: Blackbunny csokipasztilla)

2 evőkanál kókusz olaj

Elkészítése:

Kézi botmixer szükséges az elkészítéséhez. Az aszalt sárgabarackot, beáztatjuk 1-2 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. Miután beáztattuk az összetevőket összeturmixoljuk és éppen csak annyi vizet (amiben beáztattuk) öntünk hozzá, hogy turmixolni tudjuk. Ha túl lágy lett a massza akkor még adhatunk hozzá darált diót. 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd vizes gézzel kis golyókat formázunk belőle. Az étcsokoládé bevonót vízgőz felett felolvasztjuk, majd a golyókat hústűre szúrjuk és egyenként belemártjuk a csokoládé masszába. Tetejüket dióbéllel díszitjük és bonbon papírokba csomagoljuk. Hűtőben tároljuk a fogyasztásig.

10624818_550863505058307_7816817521399495001_n

Forrás: www.stylemagazin.hu

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!