BlackBunny Csokiblog

Forró csokoládé öntet / csokiszósz recept

Ez a fincsi forró csokiöntet tökéletes friss gyümölcs (pl.: eper), kis fánk golyók vagy churros mártogatására! 🙂 Hmm

7135

A csokiöntethez: 

2 teáskanál kukoricakeményítő

5 dl tej

12 dkg minőségi csokoládé (pl.: Blackbunny csokipasztilla)

3 evőkanál barna cukor 

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet só

2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

A keményítőt elkeverjük 125 ml hideg tejben. A maradék tejet kis lábosba tesszük és alacsony láng felett felolvasztjuk benne a darabokra tört csokoládét. A csokis tejez adjuk a keményítős tejet, a kristálycukorral, a fahéjjal, a sóval és a kakaóval ízesítjük, majd közepes lángon 15 percig főzzük (amíg besűrűsödik). Forrón mártogassuk bele a churrost, gyümölcsöt vagy fánk golyókra is öntethetjük egy pohárban.

temperálás

Tipp: Rakott palacsinta tetejére csokiöntetnek is kiváló, ha a fahéj helyett rumot teszünk bele! Rétegezzük a palacsintákat sárgabarack lekvárral és darált dióval, majd a tetejét öntsük le az öntettel.

Egészségetekre! 🙂

 

Forrás: Fördős Zé a konyhában, Lunchbox kiadó 2015 

 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!