BlackBunny Csokiblog

A csodás csokimousse

A franciák nagy kedvence, a nagyon elegáns, hihetetlenül selymes és krémes csokimousse. Igazi villantós desszert: pofonegyszerű elkészíteni, és mindig osztatlan sikert arat.

That's right, we said it: healthy chocolate mousse:      Pyramid Tea Bags & A Chocolate Mousse Recipe:: High tea at home with the kids; would work well for parties.:

 

A mousse jelentése hab, és valóban egy légiesen könnyű, habos desszert a csokimousse. Ezt a könnyedséget a tojáshabnak köszönheti, illetve a jó minőségű csokoládénak, ugyanakkor a könnyűség megtévesztő: egy brutálisan tömény, igazi kalóriabombáról van ugyanis szó, ami csokoládéból, vajból, tojásból és cukorból áll. Igaz, liszt nincs benne…

Csokimousse-t készíthetünk tejcsokoládéból és fehér csokiból is, de a klasszikus receptekben étcsokoládé az alap, méghozzá magas kakaótartalmú, jó minőségű csoki. Mivel kevés alapanyagra van szükségünk, fontos a jó minőség – ettől lesz igazán ellenállhatatlan a selymesen krémes desszertünk.
 
White Chocolate Cream Cheese Mousse with Raspberries:
 
Csokoládémousse (alaprecept)

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 3 tojás
  • 4 dkg cukor
  • 3 dkg vaj
  • csipet só
 
Elkészítés: A csokoládét kockákra tördeljük, vízgőz felett felolvasztjuk a vajjal együtt, majd levesszük a tűzről. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat krémesre, habosra verjük a cukorral, majd a csokoládéba keverjük. A tojásfehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük, és óvatosan a csokoládékrémbe forgatjuk. Tálkákba vagy poharakba osztjuk, és a hűtőbe tesszük dermedni legalább 4-5 órára. Tejszínhabbal vagy gyümölcsraguval kínáljuk.
 
Az alaprecept természetesen variálható ízlésünk szerint. A csokoládét fűszerezhetjük fahéjjal, gyömbérrel, mézeskalács-fűszerkeverékkel, mentával, de akár egy kis csilivel is, ízesíthetjük valamilyen alkohollal, a rum vagy a whiskey mellett a narancslikőr (Cointreau) vagy a mandulalikőr (Amaretto) is jól illik a csokihoz. A selymes textúrát izgalmasabbá tehetjük, ha egy kis morzsolt kekszet vagy pirított mandulát, diót szórunk a tetejére, de akár egy kis gyümölccsel – meggyel, szederrel, ribizlivel, eperrel – is gazdagíthatjuk a csokihabunkat.
 
Talk about heavenly: this Salted Caramel Chocolate Mousse is truly divine. The texture alone is out of this world.:
 
Tipp: A minőségi BlackBunny csokipasztillákból (55% és 70%-os étcsokoládé, tejcsokoládé és fehér csokoládé) készítve a csokimousset garantált a siker! 🙂
 
Forrás: http://www.cookta.hu/hir/a-csodas-csokimousse
                képek: https://hu.pinterest.com
 
“Szeretnénk felhívni a figyelmed arra, hogy az oldalon megjelenő tartalmak tallózások a nagyvilág híreiből, nem minden esetben a saját szerkesztőink tollából származnak, hanem utánközlések, ezért a cikk eredetijét a cikk végén, a “Forrás” címszó alatti linken találod meg.” 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!