BlackBunny Csokiblog

Hogyan készül a Pillecukor?

Legutóbb a Cukormentes Csokikról írtam Nektek, hogy eloszlassam a körülötte felgyűlt sok kérdést; ezúttal pedig pont az ellenkezőjéről, egy nagyon is cukros finomságról lesz szó! 😀

Szereted a Pillecukrot? Vagy ismersz olyat, aki szereti?
Akkor ez a cikk Neked szól! 🙂

Sokaknak kedves gyerekkori emlék a Pillecukor, ami aztán egy időre eltűnt, majd amikor ismét megjelent a boltok polcain, többé már nem volt ugyanolyan.

pille

Adok néhány tippet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd az igazi, puha és habos Pillecukrot, és meglepd vele akár saját magadat, akár Valakit, aki kedves Neked! 🙂

Amire szükséged lesz:                                                                                                

  • 200g cukor                                    ♥ habverő, tál, kis lábos                                
  • 1 ek méz                                        ♥ tepsi, sütőpapír    
  • 120 ml víz                                      ♥ 1 ek olaj a kenéshez                                    
  • 1/2 cs (10g) zselatin                       ♥ 100 g porcukor a hempergetéshez         

 

Tetszőleges ízesítők:

afonyas

  ♠ szörp

  ♠ aszalt gyümölcsök

  ♠ kakaó

  ♠ darált dió, mák

  ♠ őrölt fűszerek          

  ♠ kókuszreszelék

  1. A cukorból, mézből és a víz feléből cukorszirupot főzünk. 
  2. A zselatint feloldjuk a maradék vízben, majd hozzáöntünk egy kevés szirupot, jól elkeverjük, majd a többi szirupot is hozzáadjuk.
  3. Robotgéppel először pár percig alacsony fokozaton verjük, majd maximális sebességgel addig verjük, amíg 3-4x-esére nő (kb. 10-15 perc), és egy sűrű keményebb massza lesz belőle, a keményre vert tojásfehérjéhez hasonlóan. 
  4. Tetszés szerint ízesíthetjük vörösáfonyával, kókusszal, levendulával, mogyoróval vagy amihez épp kedvünk van. 🙂
    Ha szörppel szeretnétek megszínezni, akkor annyival kevesebb vizet tegyetek bele, valamint az már belemehet a habverés elején. 😉
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsit kiolajozunk, és beleöntjük a sűrű masszát, majd 3-4 órára hűtőbe tesszük
  6. A hűtőből kivéve megszórjuk a tetejét porcukorral, kifordítjuk a tepsiből, a sütőpapírt könnyedén lehúzzuk, ezt az oldalát is becukrozzuk, majd cukros késsel tetszőleges méretűre vágjuk, és minden egyes darabot porcukorba forgatunk, hogy ne ragadjanak össze.

 

A különböző ízesítésű Pillecukrok a webshopunkban is hamarosan kaphatóak lesznek: www.fuszerescsokolade.hu

 

Az ízesített Pillecukrok, amik eddig a BlackBunny Csokoládé Manufaktúrában készültek:

fahej-citrom♥ Fahéjas-Citromos

♥ Vaníliás        ♥ Kakaós

♥ Kávés         ♥ Vörösáfonyás

♥ Levendulás     ♥ Mentás

 

 

Már csak 3 kérdés maradt:

  ♣  Ez az amit meg szoktak sütni a filmekben?       Igeeeeen! 😀

  ♣  Ezt szokták a forrócsokik tetejére tenni?        Igeeen! 😀

  ♣  Neked melyik a kedvenced? 😀

 

Recept ötlet innen:  https://www.youtube.com/watch?v=EixpnQRC2hw

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!